Baklava, kadayıf, muhallebi gibi geleneksel Türk tatlılarının yapımında her zaman kullanılan cevizden, süsleme amaçlı olarak da yararlanılır. Bunun için havanda dövülerek toz haline getirilir. Salatalara ve yemeklere oldukça tat veren yararlı meyveden börek içlerinin hazırlanmasında, makarnalarınızın üstünde, mezelerde faydalanabilirsiniz.
Bol miktarda C, B1, B2, A ve E vitaminleri içeren cevizin kalp rahatsızlıklarına, uyku düzensizliklerine iyi geldiği öngörülmekte ve uzun vadede hafızayı güçlendirdiği bilinmektedir. Özellikle aç karnına bir kaç tane tüketilmesi tavsiye edilir. Diyet yapanlar ve çocuklar için de günlük önerilen miktarda yenmesi önem taşır. Çocuklarınızın beslenme çantalarına kuru kayısı ile birlikte bir kaç tane ceviz içini dahil ederek, onlara hem besleyici hem lezzetli ara öğünler oluşturabilirsiniz. Bunun yanı sıra, meyvenin içerdiği yağ, cildin canlanmasına yardımcı olur. Yağın faydasını cildinize, evde hazırlayacağınız doğal maskeler yoluyla taşıyabilirsiniz.